Noodhulp PCI Emmanuelparochie

1 mei 2020

Het bestuur van de PCI heeft haar werkgroepleden onderstaande brief gezonden. Maar deze geldt eigenlijk voor alle parochianen, daarom willen we hem graag delen met alle parochianen in de hele Emmanuelparochie.

We hebben nu zeven weken Coronacrisis achter de rug. Een onzekere tijd, want we weten nog niet wanneer het afgelopen is. Een andere manier van leven. Een andere manier van geloof beleven. Op afstand, via een videoverbinding. Persoonlijk, thuis. Misschien ook een andere manier van Caritas zijn.

Helpen
Om ons heen vernemen we dat organisaties het moeilijk hebben. De Voedselbank als voorbeeld. Door de crisis krijgen zij minder binnen, terwijl het aantal aanmeldingen stijgt. Misschien geldt dit ook voor de Voedselbank of andere organisaties in uw werkgebied. Wij als bestuur roepen u daarom op om deze organisaties niet te laten zitten, maar (extra) te ondersteunen. Als de kosten uw budget te boven gaan, schroom dan niet om bij ons aan de bel te trekken. In deze moeilijke tijd is het onze plicht om te helpen.

Initiatieven
Van een aantal werkgroepen hebben we ook vernomen dat er mooie initiatieven zijn ontstaan. Van Lemelerveld horen we dat er extra omgekeken wordt naar elkaar. Er worden regelmatig contacten gelegd met mensen die door de Coronacrisis eenzamer geworden zijn. In Dedemsvaart hebben de gezamenlijke kerken de actie “vrede-vrijheid-hoop, geef het door!” opgezet. Op verschillende plekken zijn posters met een vrolijke vredesduif opgehangen, deze zijn vrij verkrijgbaar voor alle inwoners van Dedemsvaart en omgeving.
De locatie Sint Vitus heeft hier ook ansichtkaarten van laten drukken die verstuurd zullen worden naar alle parochianen. Het ontwerp is gemaakt door een lokale kunstenares en mag door alle locaties gebruikt worden..

Misschien zijn er nog wel meer initiatieven ontstaan bij jullie. Bij deze de oproep om ze te delen! Laten we leren van elkaar, laten we zichtbaar zijn!

Uitstorten
Nog een poosje en dan is het Hemelvaart en Pinksteren. Jezus Christus is opgevaren naar God en heeft de Heilige Geest over ons uitgestort. Laten wij er voor zorgen dat wij in deze crisistijd onze Caritasgeest uitstorten. En zo in Jezus voetsporen treden!

Het PCI-bestuur

Geert van de Logt
Wim Herder
Maria Malinowski
Hendrie van der Most
Pastoraal werker Marga klein Overmeen

Klik hier voor de digitale versie van deze brief

Klik hier voor de “Vrede-Vrijheid-Hoop” poster

Klik hier voor de “Vrede-Vrijheid-Hoop” ansichtkaart 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn