Hardenberg

Samen VoorLezen: voorleesproject voor ouderen en Boek-aan-Huis

Initiatieven van de Bibliotheek.

Samen VoorLezen is een voorleesactiviteit voor ouderen die door welke beperking dan ook minder makkelijk zelf kunnen lezen. Door voorgelezen te worden kunnen ze toch genieten van een mooi verhaal. Samen VoorLezen is ook voor mensen die weinig sociale contacten hebben en kan tevens een mantelzorger even een uurtje ontlasten. Dit voorlezen gebeurt bij de mensen thuis door iedere week dezelfde vrijwilliger op zoveel mogelijk hetzelfde tijdstip. In zorgcentrum Van Dedem Marke wordt bijvoorbeeld voorgelezen in de huiskamers.
In januari 2023 gaat dit project ook in Hardenberg van start. Hiervoor, maar ook voor Dedemsvaart, zijn we op zoek naar deelnemers.
Klik hier voor verdere informatie over Voor-Lezen.

Een andere dienst die we al jaren aanbieden maar die we ook nog graag even onder de aandacht zouden willen brengen is Boek-aan-Huis. Wanneer iemand graag leest, maar om welke reden dan ook de Bibliotheek niet kan bezoeken, brengen wij de boeken graag bij die lezer thuis. Hiervoor moet iemand wel lid zijn van de Bibliotheek, maar ook deze bezorgservice verlenen we helemaal gratis.
Klik hier voor verdere informatie over Boek-aan-Huis.