Slagharen

Filmavond zondagavond 27 januari 2019 Aanvang 19:00 uur

Filmavond
Op 27 januari 2019 gaat de locatieraad Hardenberg voor de 5e keer een filmavond organiseren in onze kerk. U bent allen uitgenodigd voor deze gezellige avond, waarop een kopje koffie en/of thee uiteraard niet zal ontbreken. De film die wij op 27 januari laten zien, heet “des Hommes et des dieux”.

De aanvang is 19:00 uur.

Korte inhoud: Een klooster, ergens hoog in de Maghrebijnse bergen tijdens de jaren ’90. Acht Franse monniken leven er in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Ze helpen hen bij hun werk, nemen deel aan hun festiviteiten en waken over hun medische gezondheid. Terreur en geweld nemen echter langzaam maar zeker de bovenhand in de regio. Wanneer een aantal buitenlandse werknemers door een Islamitisch fundamentalistische groep wordt vermoord, biedt het leger hen bescherming aan, wat ze weigeren. Ondanks het toenemende gevaar dat hen omringt, groeit de vastberadenheid onder de monniken om te blijven. Als ze besluiten om enkele gewonde terroristen te behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten hen onder druk om terug te keren naar Frankrijk.

Een belangrijk iets om nog te vermelden is , dat deze monniken op 8 december 2018, een feestdag van Maria, zalig zijn verklaard.

We hopen op een grote opkomst en willen ook de mensen die minder goed ter been zijn en /of geen vervoer hebben, de mogelijkheid bieden aanwezig te zijn. Als u opgehaald wilt worden, kunt u contact opnemen met Gert Reimer, tel. 0523-266540/ 06-55834529 of met Piet van der Burg, tel. 0523-266056.