Dedemsvaart

Crisis Noodopvang in het Kruispunt

Crisisnoodopvang in het Kruispunt

De geplande crisisnoodopvang voor deze drie weken gaat niet door. Er is momenteel geen vraag van het COA en INLIA. Alle asielzoekers krijgen nu onderdak aangeboden.  Natuurlijk goed nieuws, maar voor ons en de vrijwilligers een beetje een gevoel van teleurstelling. Wij stonden namelijk in de startblokken om weer voor een periode van drie weken het verschil te maken.
Met dank aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet, kijken we terug op een waardevolle periode van drie mooie weken, waarin we opvang mochten bieden aan 16 Syrische mannen.
Mocht er begin volgend jaar weer een dringende vraag ontstaan, dan zullen we ons beraden over een mogelijk vervolg.

De kerngroep Noodopvang

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Vorig bericht over de opvang

Afgelopen maandagmorgen hebben we de groep van 16 Syrische mannen uitgezwaaid.  Ze zijn verplaatst naar een Crisisopvangplek op het voormalige Vliegveld Twente. We kunnen terugkijken op drie bijzondere weken. Tijdens de evaluatie op maandagavond blijkt dat iedereen goed terugkijkt op deze periode. We hebben geen wanklank gehoord. Sterker nog, alles is uitstekend verlopen en dit met grote dank aan de ruim 50 vrijwilligers voor de begeleiding, de kookgroep, de tolken en Karin van Dijk voor het verzorgen van de taallessen. Ook de mensen die het technisch mogelijk hebben gemaakt willen we hartelijk bedanken. En last but not least, en daar draait het om, de vluchtelingen waren ons erg dankbaar en bijzonder blij met de faciliteiten die wij hebben geboden.

Ruim 80% van de vrijwilligers heeft aangegeven door te willen gaan, als er een vervolg zou komen. De nood in Ter Apel is nog steeds erg hoog, daarom hebben we besloten om nogmaals een periode 3 weken vluchtelingen op te vangen. We komen nog wel een paar vrijwilligers tekort. Wil je meehelpen? Meld je dan aan bij Rienk Prins tel. 06-51420647 of per e-mail: rienk.prins@live.nl

Vanaf morgen tot 19 december kunnen we weer maximaal 16 vluchtelingen ontvangen. We willen in deze periode weer proberen een goede naaste te zijn voor de vluchtende medemens.

De kerngroep Noodopvang PG Dedemsvaart