Dedemsvaart

Jubileum 50 jaar KBO

De Katholieke Bond voor Ouderen, afdeling Dedemsvaart, bestond 50 jaar in 2021.

Omdat we toen midden in de coronaperiode zaten, konden we daar geen aandacht aan besteden. Maar nu, in 2022, konden we dat wel. Het jaarlijkse reisje is dit jaar opgeofferd, omdat we uitgebreid wilden stilstaan bij het jeugelijke feit. Het bestuur had gekozen om dit plaatselijk en voor iedereen te vieren met een diner bij De Baron.

Om vier uur was iedereen aanwezig en begonnen we met koffie/thee en een stuk speculaas. Vervolgens konden we aanschuiven voor het diner vergezeld van een lekker drankje.

Het was fijn, dat ook de KBO Overijssel aanwezig was en de voorzitter, Herman Pieper had nog een verrassing in petto. Henk Kroes, die meer dan 18 jaar onze penningmeester is geweest en daarvan ook nog vele jaren waarnemend voorzitter, werd gehuldigd voor zijn grote inzet en hem werd  de Zilveren Speld toegekend, die hem opgespeld werd.

De voorzitter van de Locatieraad St. Vitus, Martin Huizendveld, feliciteerde de afdeling met het heugelijke feit en wenste KBO in Dedemsvaart nog een lang leven toe.

Het diner was voortreffelijk en iedereen was dik tevreden. Na een kop koffie of thee aan het einde van het diner, bleven verschillende mensen nog even napraten. Al met al weer een mooie afsluiting van de viering van het 50 jarig bestaan.

Wim Heitbrink
Voorzitter KBO afdeling Dedemsvaart