Hoonhorst

Meer informatie bedevaart Kevelaer

Op vrijdag 2 september as. zal weer de jaarlijkse processie naar Kevelaer plaatsvinden. Deze dag heeft als Thema:

=  Hemel + aarde aanraken  =

Hierbij het programma voor deze dag:

08.00 uur       Vertrek vanaf de diverse opstapplaatsen  oa. Raalte (Domineeskamp vertrek 08.00 uur) en Dedemsvaart.
10.00 uur       Aankomst in Kevelaer, U kunt gebruik maken van het toilet bij het gemeentehuis, er is tijd voor koffie. (uiteraard kunt u zelf koffie meenemen, en in de bus gebruiken)
11.00 uur       Processie vanaf het marktplein via de hoofdstraat naar de Basiliek met medewerking van muziekvereniging  St. Caecilia uit Heeten.
11.15 uur       Welkomstgebed bij de Genadekapel.
11.30 uur       Plechtige Eucharistieviering in de Basiliek, de zang zal verzorgd worden door het Herenkoor van de Cyriacus geloofsgemeenschap uit Dalfsen. Aansluitend aan de viering wordt de Processiekaars gezegend, deze zal worden meegedragen in de uittochtprocessie en geplaatst worden in de kaarsenkapel.

14.30 uur       Verzamelen bij de Genadekapel voor vertrek naar het park om hier de kruisweg te bidden in het park. Bij goed weer zal de kruisweg gebeden worden in het park, dit alleen voor de mensen die goed ter been zijn en een stuk kunnen lopen.  De muziekvereniging gaat mee.
14.45 uur       Aanvang kruisweg in de Biechtkapel , hier wordt de gebeden door de Pastores uit gesproken, Acolieten en misdienaars zullen langs de kruiswegstaties trekken, medewerking aan deze kruisweg door het koor .
18.00 uur       Plechtig Lof in de Basiliek met de aanwezige Nederlandse pelgrims. medewerking van het  aanwezige koor, tevens is de muziekverenging aanwezig.
18.45 uur       Vertrek vanaf de Genadekapel , korte processie naar het Marktplein.
19.00 uur       Vertrek vanuit Kevelaer.
21.00 uur       Aankomst in Raalte, de bussen gaan door naar de buurtdorpen.

We hopen dat u de tijd tussen de diverse vieringen op een ontspannen wijze kunt invullen, ook is het de moeite waard om de Kaarsenkapel alsook de Biechtkapel en Sacramentskapel te  bezoeken. De kosten om deel te nemen zijn € 30,– per persoon. Opgave kan via het locatiesecretariaat of op e-mailadres gpboekel@kpnmail.nl.

Zondag  02 Oktober zal het jaarlijkse Kevelaerlof gehouden worden in de Broederschapkerk  H. Kruisverheffing te Raalte, aanvang 15.30 uur.