Hoonhorst

Kerkberichten van donderdag 18 juli tot en met zaterdag 17 augustus
Elke zondag is er in het Eucharistisch Centrum in Ommen een Eucharistieviering om 11.00 uur

Donderdag 18 juli

19.00 uur           : Eucharistieviering

Voorganger        : Pastoor Monninkhof

Intentie: voor de zieke medemens
 

Zaterdag 20 juli

19.00 uur           :  Eucharistieviering

Voorganger        : Pastoor Monninkhof

Lector                :  Martin Broeks

Koor                   :  Pro Musica

Collectanten       : Herman v.d. Vegt, Hein Ulkeman

Koster : Herman v.d. Vegt

Intenties: overleden familie Wolthaar,  Bernard en Marie Diepman-Reimert,  Jan Diepman en Ingrid Rosink-Diepman,  Johan Meijerink,  overleden ouders Meijerink-Groote Stroek,  overleden ouders Broeks-Splinter, overleden ouders Meulman en kinderen,  Herman en Marie Nijboer-Groote Schaarsberg,  Ria Lubbers-Hoogewegen,  Bernard en Annie Nijhout en Annet

Maandag 22 juli

19.00 uur           : Rozenkransgebed

Lector               : Frans Eilert
 

Donderdag 25 juli

19.00 uur           : Eucharistieviering

Voorganger        : Pastoor Monninkhof

Intentie: voor alle overledenen van onze parochie
 

Zondag 28 juli 

09.00 uur           : Communieviering

Voorganger        : Pastoraal werker Doornbusch

Lectrix               : Anneke Jansen

Koor                  :  Pro Musica

Collectanten       : Gerard Holterman, Tonnie Braam

Koster                 : Gerard Holterman

Intenties: Jaargedachtenis Rinus van der Vechte, overleden familie Wolthaar, Bernard en Marie Diepman-Reimert, Herman en Marie Nijboer-Groote Schaarsberg, Ria Lubbers-Hoogewegen, overleden ouders Damman-Heerink 

Na de viering bent u uitgenodigd koffie te drinken

Donderdag 1 augustus
19.00 uur         : Eucharistieviering
Voorganger      : Pastoor Monninkhof
Intentie: voor onze zieke medemensen

Zaterdag 3 augustus

19.00 uur           : Eucharistieviering

Voorganger        : Pastoor de Vries

Lectrix               : Ankie van Leeuwen

Koor                   : Pro Musica

Collectanten       : Herman v.d. Vegt, Jan Kroes

Koster                 : Herman v.d. Vegt

Intenties: overleden familie Wolthaar, Bernard en Marie Diepman-Reimert, Theodora Lugtenberg-Kappers, Johan Meijerink, overleden ouders Meulman en kinderen, Herman en Marie Nijboer-Groote Schaarsberg

 

Maandag 5 augustus

19.00 uur         : Rozenkransgebed

Lectrix             : Tonnie Veltmaat
 

Donderdag 8 augustus

19.00 uur           : Eucharistieviering

Voorganger       : Pastoor Monninkhof

Intentie: voor alle mensen die lijden onder oorlog en geweld
 

Zondag 11 augustus

09.00 uur           : Communieviering

Voorganger        : Werkgroep

Koor                   :  Pro Musica

Collectanten       : Gerard Holterman, Frans Overgoor

Koster               : Gerard Holterman

Intenties: Bernard en Marie Diepman-Reimert, overleden familie Wolthaar, overleden ouders Hollewand, Jan Diepman en Ingrid Rosink-Diepman, overleden familie Sterenbosch, Jaargedachtenis Theresia Maria Nijensteen-ten Have, Herman en Marie Nijboer-Groote Schaarsberg

 Na de viering bent u uitgenodigd koffie te drinken


Maandag 12 augustus
19.00 uur         : Rozenkransgebed
Lector             : Frans Eilert

 Donderdag 15 augustus
19.00 uur           : Eucharistieviering
Voorganger        :  Pastoor Monninkhof
Intentie: overleden ouders Damman-Heerink 

Zaterdag 17 augustus

19.00 uur           : Eucharistieviering

Voorganger        : Pastor de Vries

Lectrix               : Hermien Schoorlemmer

Koor                    :  Pro Musica

Collectanten       : Herman v.d. Vegt, Wim Schrijver

Koster               : Herman v.d. Vegt

Intenties: overleden familie Wolthaar, Bernard en Marie Diepman-Reimert, overleden ouders Broeks-Splinter, 

Johan Meijerink, Hendrikus van Eck, overleden ouder Meulman en kinderen, Herman en Marie Nijboer-Groote Schaarsberg, Bernard en Annie Nijhout en Annet

 

HEILIGE GERARDUS MAJELLA BEDEVAART OVERDINKEL 2024

HEILIGE GERARDUS MAJELLA BEDEVAART OVERDINKEL 2024.

Op zondag 20 oktober 2024 zal de 112e Gerardus Bedevaart plaats vinden. Het thema voor de komende bedevaart is “VERBONDENHEID IN LIEFDE” Om 11.00 uur vertrekt een sacramentsprocessie vanaf de kerk naar de Calvarieberg in het Gerardus Majella park (achter de kerk), waar de plechtige Eucharistieviering is. De Hoofdcelebrant is pastor W. Rekveld. Aansluitend is de processie door het park. Tijdens de processie worden kinderactiviteiten georganiseerd. Het Sluitingslof is om 15.00 uur in de Gerardus Majella kerk, voorganger is pastor W. Rekveld.

Enige achtergrondinformatie.

Gerardus Majella: Gerardus Majella, oorspronkelijk Gerardo Maiella, werd in 1726 in Muro Lucano nabij Napels, geboren als zoon van een kleermaker. In 1749 meldde hij zich bij de redemptoristen als lekenbroeder. Hier vervulde hij zonder tegenspraak eenvoudig werk. Hij werd bekend om het geduld waarmee hij beledigingen en pijnigingen onderging en om zijn liefdadigheidswerk.

Gerardus Majella had tijdens zijn leven vele visioenen. Verder staan verscheidene bovennatuurlijke verschijnselen, zoals genezingen, bilocatie (aanwezigheid op meerdere plaatsen tegelijkertijd), helderziendheid, profetieën en broodvermenigvuldigingen op zijn naam. Gerardus overleed op 16 oktober 1755 op 29-jarige leeftijd aan tuberculose in Caposele in Zuid-Italië, 16 oktober is zijn naamdag. Gerardus Majella is de patroonheilige van kleermakers, portiers en zwangere vrouwen. Hij werd in 1893 door paus Leo XIII zalig verklaard en in 1904 heilig verklaard door paus Pius X.

De Gerardus Bedevaart: De Gerardus Bedevaart, in het leven geroepen door Pastoor Van Laak, is het feest van de patroonheilige H. Gerardus Majella, de patroonheilige van onze kerk. De processie wordt gehouden op de sterfdag van Gerardus Majella (16 oktober) of de eerste zondag erna. In 1912 trok de eerste processie ter ere van Gerardus Majella in Overdinkel rond, het begin van een religieuze traditie die het dorp tot de grootste bedevaartplaats van Twente maakte. De processie trok altijd heel veel bedevaartgangers. In 1937 waren er tussen de 16.000 en 20.000 pelgrims. In de jaren 50 en 60 wel 30.000. De mensen kwamen met de trein die in Losser en Glane stopte en gingen vanaf daar lopend. Later kwam men met de bus. Maar ook heel veel mensen uit de omgeving kwamen op de fiets. Thans verwelkomen wij vele honderden pelgrims.

Het programma van het Triduüm. Donderdag 17 oktober 2024, 19.00 uur:Opening van het Triduüm met een Eucharistieviering in de kerk. We sluiten de 1e dag van het Triduüm af met een kop koffie/thee.

Vrijdag 18 oktober 2024:  Geen viering. Wel is de kerk open voor stil gebed en kan er een kaars worden opgestoken.

Zaterdag 19 oktober 2024, 19.00 uur:  Gebedsviering in de kerk, verzorgd door Dynamique, geheel in het teken van Oktoberfest. Iedereen is van harte welkom. Ook voor een kop koffie/thee na de viering.

Zondag 20 oktober 2024, 11.00 uur:  Plechtige Eucharistieviering, aansluitend de processie door het Gerardus Majella Park.

Zondag 20 oktober 2024, 15.00 uur:  Sluitingslof in de kerk.

Misintenties. Misintenties kunt u opgeven door deze te mailen naar gastdamesgmpo@kpnmail.nl. De kosten voor een misintentie zijn € 5,00, en voor een intentie geldt een vrije gift. U kunt de kosten overmaken naar rekeningnummer NL26 RBRB 0929925955 t.n.v. st. Pelgrimsdorp Overdinkel, onder vermelding van “uw misintentie” of “uw intentie”. U bent natuurlijk ook van harte welkom om uw misintenties door te geven tijdens de openingstijden van het parochiecentrum of op zondagmorgen, voor de Gerardus Bedevaart.Devotionalia en Novene kaarsen. Voor de verkoop van devotionalia zal er zondag 20 oktober traditioneel een verkoopkraam buiten bij de ingang van het Gerardus Majella park staan.  Van 10.00 uur tot 15.00 uur bent u van harte welkom voor de Gerardus Kalender, Gerardus kaarsen (groot en klein), beelden, medailles, rozenkransen, etc.

Verder is er op zondag 20 oktober van 10.00 uur tot 15.00 uur een “verkooppunt” achter in de kerk. Hier kunt u terecht voor offerkaarsen (€ 0,50), novenekaarsen (€ 5,00) en de Gerardus Kalender met schild (€ 10,50).

Wilt u eerder een Gerardus Kalender kopen? U bent van harte welkom in het parochiecentrum naast de kerk (dinsdag- en vrijdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur), Hoofdstraat 76. Ook geven de gastdames u graag meer informatie op telefoonnummer 053-5381304.

Kaarsen (laten) branden. Kunt u zondag 20 oktober niet aanwezig zijn, maar wilt u graag een kaars (laten) branden? Dit kunt u doen door de kosten van de kaars (voor een offerkaars € 0,50 en voor een novenekaars € 5,00) over te maken naar rekening NL26 RBRB 0929925955 t.n.v. st. Pelgrimsdorp Overdinkel, onder vermelding van “kaars” en uw intentie. Wij zorgen ervoor dat uw kaars zondagmorgen wordt aangestoken en blijft branden totdat de kaars is opgebrand (ook na de Gerardus Bedevaart!).

Vrienden van de Bedevaart. Bij het verkooppunt, achter in de kerk, geven wij u graag meer informatie over het initiatief “Vrienden van de Bedevaart”, waarmee u ons helpt om de Gerardus Majella Bedevaart in stand te houden. Wilt u ons daarnaast helpen met een gift, zodat wij de bedevaart kunnen blijven organiseren, dan kunt u onder vermelding van “Vriend van de bedevaart” uw gift overmaken naar rekening NL26 RBRB 0929925955. Bij voorbaat hartelijk dank.

Mocht u verder nog vragen hebben, neemt u dan contact op met het bestuur van de Gerardus Bedevaart Groep, gerardusbedevaartoverdinkel@live.nl.

We hopen dat er veel pelgrims naar Overdinkel komen om samen met ons het feest van onze patroonheilige te vieren. Graag tot ziens!

Met vriendelijke groeten,

Gerardus Bedevaart Groep

Locatieraad H. Gerardus Majella