Ommen

Uitnodiging samenwerken in de wijk

UITNODIGING

SAMENWERKEN IN DE WIJK

Wijkgericht werken staat sterk in de belangstelling de afgelopen jaren. Dit heeft onder andere te maken met de vergrijzing. De stijging van het aantal patiënten met een chronische ziekte en de verschuiving van acute gezondheidszorg naar preventieve en chronische gezondheidszorg.

Bij wijkgerichte zorg gaat het niet alleen om individuele zorg en ondersteuning dicht bij huis, maar ook om gezondheidsbevordering. Het doel hierbij is om zorg– en dienstverlening lokaal en in samenhang te organiseren. Door zorg en welzijn dichter bij mensen en dichter bij elkaar te brengen, kunnen (gezondheids)problemen worden voorkomen, of sneller, effectiever en goedkoper worden opgepakt door de mensen zelf of, indien nodig, door zorgverleners.

Wijkgerichte, integrale zorg kan gezondheid en welbevinden van de meest kwetsbare burgers verbeteren.

In het kader van “Samenwerken in de wijk” heeft de HAGRO Ommen een wijkscan gedaan. Deze wijkscan willen wij graag aan u presenteren als partner in de wijk. Wij willen graag samen brainstormen hoe we de zorg rondom de patiënten binnen onze wijk vorm kunnen geven en hoe we de samenwerking aan kunnen gaan. Naast het delen van onze ideeën over samenwerken, horen we ook graag wat uw ideeën, dan wel plannen zijn om samen te gaan werken in de wijk.

Daarnaast willen wij u graag informeren over onze nieuwbouwplannen aan de Chevalleraustraat.

Bij deze willen wij u uitnodigen voor maandag 16 maart van 17.00 uur tot 20.00 uur boven de apotheek, Carrouselplein 10, Ommen. Voor broodjes en drinken wordt gezorgd.

Wilt u laten weten of u aanwezig bent en met hoeveel personen?

Graag aantal deelnemende personen mailen naar: yvon@baronbentinck.nl