Ommen

Vijfdaagse bedevaart naar Banneux in mei 2019

Vijfdaagse bedevaart naar Banneux in mei 2019

Al vele eeuwen gaan gelovigen op bedevaart en één van die bedevaartsplaatsen is Banneux, gelegen in de Belgische Ardennen. Daar verscheen in 1933 de H. Maagd Maria aan het meisje Mariëtte Béco. Maria toonde Mariëtte een bron en Maria vertelde haar dat deze bron bestemd is “voor alle naties…, voor alle zieken…”. Sindsdien bezoeken vele pelgrims dit eenvoudige bedevaartsoord, afkomstig uit de hele wereld. En u hoeft zeer zeker niet ziek, oud of hulpbehoevend te zijn om Banneux te bezoeken, want iedereen is welkom in Banneux, bij Maria!

Ook dit jaar worden er een aantal bedevaarten georganiseerd vanuit het bisdom Utrecht en de eerste is een vijfdaagse bedevaart, welke plaats zal vinden van 24 tot en met 28 mei 2019. U reist per bus vanaf uw opstapplaats naar Banneux. Daar verblijft u in de zogeheten hospitaliteit, waar vele vrijwilligers zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Een aantal van hen zijn werkzaam in de zorg. Mocht u ergens hulp bij nodig hebben, dan helpen zij u graag. Indien gewenst kunt u gebruik maken van een rollator of rolstoel. Verder zijn er vieringen, hetzij volledig in het Nederlands, hetzij internationaal. Naast Eucharistievieringen zijn dat onder andere het Lof met pelgrimszegen, een kaarsenprocessie en een viering met handoplegging. Daarnaast is er gelegenheid om bijvoorbeeld een spelletje te doen, een kaarsje bij Maria aan te steken of een winkel te bezoeken, indien gewenst met hulp van een vrijwilliger. Bij deze bedevaart zal een groep met pelgrims, priesters en vrijwilligers uit het bisdom Rotterdam bij ons aansluiten.

Doordat er zoveel vrijwilligers mee gaan, is de prijs voor deze bedevaart relatief laag. U betaalt € 330,00 en daar zit bij inbegrepen: uw verblijf, de maaltijden, de busreis en de verzekeringen. De voorzieningen zijn eenvoudig, maar u krijgt wel alles wat u nodig hebt, ook op het gebied van zorg.

Mocht u nog vragen hebben of nadere informatie willen, neem dan gerust contact op met Miranda Temmink, progapandist (contactpersoon). Zij kan u nog veel meer vertellen over deze bedevaart. Opgave hiervoor is mogelijk tot 1 april.

Mocht u wel interesse hebben, maar komt de bovengenoemde periode u niet uit, dan kunt u ook deel nemen aan de bedevaarten die gehouden worden van 24 augustus tot en met 25 augustus en van 30 augustus tot en met 3 september. Nadere informatie over deze bedevaarten volgt te zijner tijd.

Met vriendelijke groeten,

Miranda Temmink

Tel. 06-15563596